Gratis fiske för 7.000 barn

Nu lanserar Sveaskog m.fl. ungdomsfiskeprojektet ”Börja fiska” över hela landet, vilket ger 7 000 barn och ungdomar upp till 16 år gratis fiskemöjligheter. Sveaskog sponsrar med gratis fiskekort. Detta meddelar företaget i ett pressmeddelande.

– Det känns självklart att bidra till projektet med ett gratis fiskekort i Sveaskogs naturvatten. På detta sätt är vi med och skapar möjligheter för fler unga att få uppleva glädjen med fiske, säger Anna Åkerblom, Sveaskog.

Hela 45 000 barn har redan tagit chansen och lånat en fiskeutrustning i det tidigare projekt som hette Upp till 13. Nu satsas på ett nytt, bredare koncept för alla upp till 16 år med ett nytt infomaterial i form av en specialproducerad fisketidning.

– Det är viktigt att skapa förutsättningar för ungdomar att fiska, såväl på landsbygden som i storstaden. Med Fiskekort Börja fiska – där vi samlar naturvatten inom Sveaskogs fem fiskekortsområden, Sportfiskarnas Gula kortet och Sportfiskekortet – hoppas vi skapa möjligheter för fler att komma ut och fiska, säger Anna Åkerblom.

Förutom gratis lån av fiskeutrustning i fiskebutiker över hela landet får deltagarna även en fiskehandbok, en fisketidning med tips och trix, en fiskefilm och ett fiskekort som gäller i mer än 600 vatten i Sverige. Hela paketet ger en ung fiskare goda möjligheter att på egen hand, eller med lite hjälp av en vuxen, prova på att sportfiska i sommar.

Bakom satsningen ”Börja fiska” står Sportfiskarna, Unga Sportfiskare, Abu Garcia, Sveaskog samt sportfiskebutiker i hela landet.

Tidigare inlägg

Inbjudan till kurs i fisketillsyn

När: Lördag – söndag den 6-7 april Var: Ludvika Kostnad: 900 kr/person (exklusive lunch och boende) Anmälan senast 24 mars till kansli@fiskevardsforbundet.se. Antalet platser är begränsade så medlemmar i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg har förtur.

Läs mer »

Nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fvof

Förbundet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fiskevårdsområdesföreningar och andra föreningar som förvaltar fiske. I utbildningsmaterialet finns lite tips och idéer kring hur man ska tänka när man förvaltar en förening. Utbildningsmaterialet är en ingång till flera olika områden och vi hoppas att det kan lägga grunden för en god förvaltning av

Läs mer »

Mellanskarv, en främmande fågel

Vi har fått en skrift om mellanskarven av biologen Christer Olburs som gjort sig känd som en hårdför debattör i skarvfrågan. Skriften som heter ”Den kinesiska skarven Phalacrocorax carbo sinensis Blumenbach 1798, en främmande fågel” finns i både engelsk och svensk version och återfinns här. Svensk version. Engelsk version.

Läs mer »