Ny förbundsordförande vald på stämman

Bengt Benjaminsson vald till ny förbundsordförande. Foto: Arkiv.
Bengt Benjaminsson vald till ny förbundsordförande. Foto: Arkiv.

Förbundet genomförde under lördagen sin stämma på Vildmarksgalleriet i Ockelbo. Vid stämman valdes Bengt Benjaminsson från Rämshyttans fvof till ny förbundsordförande efter att Björn Flinth begärt att på grund av personliga skäl få träda tillbaka under det närmaste året. Björn blir dock kvar som suppleant i styrelsen för att kunna stödja den nye ordföranden.
– Det är kul att ha fått det här förtroendeuppdraget, men det är trist att Björn inte kunde fortsätta, säger Bengt Benjaminsson som dock hoppas på att Björn får möjligheten att göra come back inom kort.

Vid stämman avgick mångårige vice ordföranden Thomas Björklund från Bjursås-Leksands fvof och Sven-Åke Wiklund från Järvsö fvof. Istället valdes Göran Johansson från Säters kommun samt Per Eriksson från Järvsö fvof in i styrelsen. Jonas Mix från Bjursås-Leksands fvof omvaldes i styrelsen.

Kvar som ordinarie ledamöter i styrelsen är Dan Törnström, Malmjärns fvof, Joen Finn, enskild fiskerätt och Göran Eriksson, Svärdsjön-Ågsjöns fvof, som även valdes till vice ordförande i förbundet. Kvarstående ersättare är Rune Daniels, Rättviks kommun och Lennart Finn, enskild fiskerätt.

Nya medlemsavgifter
Vid stämman beslutades även om nya medlemsavgifter. Nybildade fiskevårdsområden ska under sitt första år få bli medlemmar i förbundet utan kostnad. Detta eftersom de som nystartade saknar medel i kassan och förbundet ser det som ytterst angeläget att nybildade fiskevårdsområdesföreningar får en bra start.

Vidare beslutades att nya medlemmar under sitt första medlemsår enbart behöver betala grundavgiften om 1000 kronor, detta för att de ska få möjlighet att pröva på och se de fördelar som följer med ett medlemskap i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg. Styrelsen fick även möjlighet att förhandla om medlemsavgifter med större organisationer som vill bli medlemmar. Detta för att bättre kunna anpassa medlemsavgiften till dem.

Tidigare inlägg

Inbjudan till kurs i fisketillsyn

När: Lördag – söndag den 6-7 april Var: Ludvika Kostnad: 900 kr/person (exklusive lunch och boende) Anmälan senast 24 mars till kansli@fiskevardsforbundet.se. Antalet platser är begränsade så medlemmar i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg har förtur.

Läs mer »

Nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fvof

Förbundet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fiskevårdsområdesföreningar och andra föreningar som förvaltar fiske. I utbildningsmaterialet finns lite tips och idéer kring hur man ska tänka när man förvaltar en förening. Utbildningsmaterialet är en ingång till flera olika områden och vi hoppas att det kan lägga grunden för en god förvaltning av

Läs mer »

Mellanskarv, en främmande fågel

Vi har fått en skrift om mellanskarven av biologen Christer Olburs som gjort sig känd som en hårdför debattör i skarvfrågan. Skriften som heter ”Den kinesiska skarven Phalacrocorax carbo sinensis Blumenbach 1798, en främmande fågel” finns i både engelsk och svensk version och återfinns här. Svensk version. Engelsk version.

Läs mer »