Olle Bäckman har avlidit

Olle Bäckman vid invigningen av fisktrappan i Dalfors.
Olle Bäckman vid invigningen av fisktrappan i Dalfors.

Olle Bäckman från Ore fiskevårdsområdesförening, i Rättviks kommun, har den 25 oktober avlidit i en ålder av 73 år. Olle var en av initiativtagarna när Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg bildades och han hade ett brinnande engagemang för skogslänen. 

Olle var egen företagare kring skogsbruk och turism och hans stora intressen var jakt, fiske och föreningsliv. Genom detta intresse kom han tidigt in och engagerade sig för fiskets utveckling i bygderna. Han var ursprungligen engagerad i Fiskevårdsförbundet MITT där han drev frågor om landsbygdsutveckling och ökat regionalt samarbete. Detta efter att han, redan då, såg att det var där framtiden låg för en levande landsbygd. Olle var även djupt engagerad kring jaktfrågorna i Ore med kringliggande områden.

Olle arbetade i det tysta, men var en viktig kugge för landsbygdsutveckling i hela Dalarna och Gävleborg, han sörjs nu närmast av livskamrat och barn.

Tidigare inlägg

Inbjudan till kurs i fisketillsyn

När: Lördag – söndag den 6-7 april Var: Ludvika Kostnad: 900 kr/person (exklusive lunch och boende) Anmälan senast 24 mars till kansli@fiskevardsforbundet.se. Antalet platser är begränsade så medlemmar i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg har förtur.

Läs mer »

Nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fvof

Förbundet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fiskevårdsområdesföreningar och andra föreningar som förvaltar fiske. I utbildningsmaterialet finns lite tips och idéer kring hur man ska tänka när man förvaltar en förening. Utbildningsmaterialet är en ingång till flera olika områden och vi hoppas att det kan lägga grunden för en god förvaltning av

Läs mer »

Mellanskarv, en främmande fågel

Vi har fått en skrift om mellanskarven av biologen Christer Olburs som gjort sig känd som en hårdför debattör i skarvfrågan. Skriften som heter ”Den kinesiska skarven Phalacrocorax carbo sinensis Blumenbach 1798, en främmande fågel” finns i både engelsk och svensk version och återfinns här. Svensk version. Engelsk version.

Läs mer »