Sista chansen: Kontrollavgiftskurs!

Den 16 januari 2014 håller Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg den sista inplanerade utbildningen om kontrollavgifter i Rättvik.
Kontrollavgiftsutbildningen syftar till att fiskevårdsområdesföreningarna ska kunna införa möjligheten att ta ut kontrollavgift av de som bryter mot föreningens regler.

Utbildningen hålls den 16 januari kl 18.15- ca 20.30 i Rättviks kommunhus/kommunfullmäktigesalen och är kostnadsfri både för medlemmar och icke medlemmar i förbundet.

Vill ni delta? Anmäl er då till förbundets kansli senast den 13 januari på e-post:
kansli( a)fiskevattenagarna.se.

Tidigare inlägg

Inbjudan till kurs i fisketillsyn

När: Lördag – söndag den 6-7 april Var: Ludvika Kostnad: 900 kr/person (exklusive lunch och boende) Anmälan senast 24 mars till kansli@fiskevardsforbundet.se. Antalet platser är begränsade så medlemmar i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg har förtur.

Läs mer »

Nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fvof

Förbundet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fiskevårdsområdesföreningar och andra föreningar som förvaltar fiske. I utbildningsmaterialet finns lite tips och idéer kring hur man ska tänka när man förvaltar en förening. Utbildningsmaterialet är en ingång till flera olika områden och vi hoppas att det kan lägga grunden för en god förvaltning av

Läs mer »

Mellanskarv, en främmande fågel

Vi har fått en skrift om mellanskarven av biologen Christer Olburs som gjort sig känd som en hårdför debattör i skarvfrågan. Skriften som heter ”Den kinesiska skarven Phalacrocorax carbo sinensis Blumenbach 1798, en främmande fågel” finns i både engelsk och svensk version och återfinns här. Svensk version. Engelsk version.

Läs mer »