Vuxna tjuvfiskar i barnens vatten


 

Både SVT:s lokalnyheter och Gävle Dagblad rapporterar om att vuxna tjuvfiskar i Dal-Britas damm i Sandviken. I vattnet, som är avsatt för för barn, ungdomar och rörelsehindrade, planteras det ut regnbåge, och det är den som lockar de vuxna tjuvfiskarna. Tjuvfisket har nu blivit så omfattande att Sandvikens kommun måste anlita ett vaktbolag för att hålla ordning.

– När vi själva sa åt tjuvfiskarna att de gjorde fel kunde det bli riktigt otrevligt. De blev kaxiga och tyckte inte att vi skulle lägga oss i. Egentligen ska tjuvfiske anmälas till polisen. Men det är som bekant inget prioriterat brott hos dem, säger Einar Persson som är naturbevakar hos Sandvikens kommun till Gävle Dagblad.

Det hela medför att kommunen nu tänker anlita ett vaktbolag om tjuvfisket fortsätter. Redan förra året var problemen så stora att väktare var tvungna att anlitas.

Läs mer
GD.se: Vaktbolag anlitas mot tjuvfiske
Se även SVT:s inslag ovan eller via denna länk.

Tidigare inlägg

Inbjudan till kurs i fisketillsyn

När: Lördag – söndag den 6-7 april Var: Ludvika Kostnad: 900 kr/person (exklusive lunch och boende) Anmälan senast 24 mars till kansli@fiskevardsforbundet.se. Antalet platser är begränsade så medlemmar i Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg har förtur.

Läs mer »

Nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fvof

Förbundet har tagit fram ett nytt utbildningsmaterial om förvaltning av fiskevårdsområdesföreningar och andra föreningar som förvaltar fiske. I utbildningsmaterialet finns lite tips och idéer kring hur man ska tänka när man förvaltar en förening. Utbildningsmaterialet är en ingång till flera olika områden och vi hoppas att det kan lägga grunden för en god förvaltning av

Läs mer »

Mellanskarv, en främmande fågel

Vi har fått en skrift om mellanskarven av biologen Christer Olburs som gjort sig känd som en hårdför debattör i skarvfrågan. Skriften som heter ”Den kinesiska skarven Phalacrocorax carbo sinensis Blumenbach 1798, en främmande fågel” finns i både engelsk och svensk version och återfinns här. Svensk version. Engelsk version.

Läs mer »