Guillou: Givetvis grillar man inte levande humrar!

Jan Guillou, som anklagats för att grilla levande hummer och som det skrevs om igår, vill räta ut detta missförstånd och säger att man givetvis inte kan grilla levande humrar.

–  Det är omöjligt att grilla en levande hummer, säger Jan Guillou, det skulle inte gå att få dem att ligga still.

Man lagar visserligen till dem råa, berättar han, men man måste klyva dem först innan man grillar dem med skalsidan nedåt.

– Det är så smaken blir bäst, förtydligar Guillou.

Det har alltså aldrig handlat om att grilla hummer levande varför frågeställaren, som ställde frågan till Jordbruksverket, måste ha missuppfattat matlagningsrekommendationerna som gavs i tidningen Gourmet. Klyvning är en metod som Jordbruksverket rekommenderat för avlivning av kräftdjur.

Tidigare inlägg

Claes-Håkan Hedberg har avlidit

Claes-Håkan Hedberg, sammankallande i valberedningen, har avlidit i en ålder av 60 år. Jag träffade Claes-Håkan genom förbundet. Då var jag nyanställd i vad som på den tiden hette ”Fiskevårdsförbundet MITT” och som så småningom blev Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg. Jag fattade genast tycke för denne genomtrevlige och kunnige man. Under de över femton år som följt

Läs mer »

Nytt infomaterial om förbundet

Förbundet har tagit fram ett nytt informationsmaterial som beskriver förbundet, förbundets verksamhet och de värderingar som är grundläggande för vår verksamhet. Materialet kan laddas ner här och ni får gärna sprida det till de som kan vara intresserade av vår verksamhet. Ladda ner materialet här: Infofolder 2017

Läs mer »

Kallelse till förbundsstämma

Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg kallar medlemmar till förbundsstämma den 6 maj. Tid: 09.30 Plats: Hockeyborg i Ore/Furudal. Kallelsen är utskickad till medlemmar i förbundet. Har ni trots det inte fått den, vänd er till förbundets kansli.

Läs mer »