Seminarium om kräftor och kräftfiske

Den 7 och 8 november bjuder Länsstyrelsen i Uppsala län in till seminarium om kräftor och kräftfiske. Seminariet vänder sig till de som är intresserade av att bevara flodkräftan och  de som ägnar sig åt fiskevård. Till mötena är ett flertal kräftexperter inbjudna både som föredragshållare och som panel. 

Lennart Edsman (kräftexpert från SLU Akvatiska resurser) startar med att berätta om flodkräftor och de hot som idag gör att de är utrotningshotade. Därefter tar Tomas Jansson vid (kräftexpert från Hushållningssällskapet i Värmland) och ger oss goda exempel från Värmland på åtgärder och samarbeten, som man gjort där, för att gynna flodkräfta i både vattendrag och sjöar. Resten av mötet är tänkt för frågor och diskussioner. Och då fler kräftexperter är inbjudna; Lage Cerenius (forskare vid Uppsala universitet och expert på kräftsjukdomar), Tommy Odelström (kräftexpert från Naturvatten Roslagen, med mångårig erfarenhet av arbete med kräftor i Uppland) och Bo Andersson (kräftodlare från Hebykräftan AB) ges ett ypperligt tillfälle att berika dina kunskaper kring kräftor – så passa på att ställa frågor!

Tid & plats
7 november 18.00-21.00 i Folketshus Heby
8 november 18.00-21.00 i Vendels bygdegård i Örbyhus

vid frågor, kontakta Fredrik Söderman på fredrik.soderman@lansstyrelsen.se eller tfn 018-195103.

Länk till inbjudan.

Tidigare inlägg

Claes-Håkan Hedberg har avlidit

Claes-Håkan Hedberg, sammankallande i valberedningen, har avlidit i en ålder av 60 år. Jag träffade Claes-Håkan genom förbundet. Då var jag nyanställd i vad som på den tiden hette ”Fiskevårdsförbundet MITT” och som så småningom blev Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg. Jag fattade genast tycke för denne genomtrevlige och kunnige man. Under de över femton år som följt

Läs mer »

Nytt infomaterial om förbundet

Förbundet har tagit fram ett nytt informationsmaterial som beskriver förbundet, förbundets verksamhet och de värderingar som är grundläggande för vår verksamhet. Materialet kan laddas ner här och ni får gärna sprida det till de som kan vara intresserade av vår verksamhet. Ladda ner materialet här: Infofolder 2017

Läs mer »

Kallelse till förbundsstämma

Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg kallar medlemmar till förbundsstämma den 6 maj. Tid: 09.30 Plats: Hockeyborg i Ore/Furudal. Kallelsen är utskickad till medlemmar i förbundet. Har ni trots det inte fått den, vänd er till förbundets kansli.

Läs mer »