Två tungviktare inom fisket bortgångna

Länsfiskedirektören i Dalarna, Ulf Pierrou, har efter en lång tids sjukdom, avlidit den 25 juli. Fiskhälsan HB:s vd Ulf-Peter Wichardt avled den 5 juli i en trafikolycka. Båda dessa personer har varit starka profiler inom fisket och vattenbruket i Sverige och har bidragit mycket till utvecklingen av detsamma och kommer att vara saknade av alla som verkade kring fisket i hela Sverige.

Ulf Pierrou hade arbetat som länsfiskedirektör i Dalarna sedan 1990-talet och då varit en tongivande drivkraft för utvecklingen av fisket i länet. Ulf hade en stark känsla för att just denna utveckling av fisket och vattenbruket i länet. Ulf arbetade även för att marknadsföra fisket i Dalarna och han försökte även få fiskevårdsområdesföreningarna att själva bli bättre på att marknadsföring.

Ulf-Peter Wichardt arbetade som vd för Fiskhälsan HB och avled hastigt den 5 juli i en trafikolycka. Han arbetade hårt för att hälsokontrollen av fiskodlingarna skulle fungera och en stor fråga han arbetat mycket med var hälsostatusen på sättfiskodlingarna, något som borgat för att våra svenska insjöar inte har ett flertal av annars vanliga fisksjukdomar.

Förbundets förre verksamhetsledare, Benny Bohlin, minns både Ulf och Ulf-Peter:

‑ Jag minns när vi, både Ulf, Ulf-Peter och jag, satt i bastun i Ljusne när förbundet hade kontoret där. Vi drack några öl och pratade om fisket och dess framtid i regionen. Jag märkte att både Ulf och Ulf-Peter ville driva på utvecklingen och vi var överens om att man skulle vara tvungna att kompetensutveckla fiskevårdsområdesföreningarnas förtroendevalda om vi skulle kunna komma framåt. Båda två var trevliga personer med ärliga viljor att nå framåt och jag uppskattade dem för det. Tyvärr har vi inte ens nått halvvägs med den utveckling som vi hoppades på och nu kan varken Ulf Pierrou eller Ulf-Peter Wichardt vara med att driva detta längre. De kommer att vara saknade av fiskesverige båda två.

Tidigare inlägg

Claes-Håkan Hedberg har avlidit

Claes-Håkan Hedberg, sammankallande i valberedningen, har avlidit i en ålder av 60 år. Jag träffade Claes-Håkan genom förbundet. Då var jag nyanställd i vad som på den tiden hette ”Fiskevårdsförbundet MITT” och som så småningom blev Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg. Jag fattade genast tycke för denne genomtrevlige och kunnige man. Under de över femton år som följt

Läs mer »

Nytt infomaterial om förbundet

Förbundet har tagit fram ett nytt informationsmaterial som beskriver förbundet, förbundets verksamhet och de värderingar som är grundläggande för vår verksamhet. Materialet kan laddas ner här och ni får gärna sprida det till de som kan vara intresserade av vår verksamhet. Ladda ner materialet här: Infofolder 2017

Läs mer »

Kallelse till förbundsstämma

Fiskevattenägarna Dalarna-Gävleborg kallar medlemmar till förbundsstämma den 6 maj. Tid: 09.30 Plats: Hockeyborg i Ore/Furudal. Kallelsen är utskickad till medlemmar i förbundet. Har ni trots det inte fått den, vänd er till förbundets kansli.

Läs mer »