Två tungviktare inom fisket bortgångna

Länsfiskedirektören i Dalarna, Ulf Pierrou, har efter en lång tids sjukdom, avlidit den 25 juli. Fiskhälsan HB:s vd Ulf-Peter Wichardt avled den 5 juli i en trafikolycka. Båda dessa personer har varit starka profiler inom fisket och vattenbruket i Sverige och har bidragit mycket till utvecklingen av detsamma och kommer att vara saknade av alla som verkade kring fisket i hela Sverige.

Ulf Pierrou hade arbetat som länsfiskedirektör i Dalarna sedan 1990-talet och då varit en tongivande drivkraft för utvecklingen av fisket i länet. Ulf hade en stark känsla för att just denna utveckling av fisket och vattenbruket i länet. Ulf arbetade även för att marknadsföra fisket i Dalarna och han försökte även få fiskevårdsområdesföreningarna att själva bli bättre på att marknadsföring.

Ulf-Peter Wichardt arbetade som vd för Fiskhälsan HB och avled hastigt den 5 juli i en trafikolycka. Han arbetade hårt för att hälsokontrollen av fiskodlingarna skulle fungera och en stor fråga han arbetat mycket med var hälsostatusen på sättfiskodlingarna, något som borgat för att våra svenska insjöar inte har ett flertal av annars vanliga fisksjukdomar.

Förbundets förre verksamhetsledare, Benny Bohlin, minns både Ulf och Ulf-Peter:

‑ Jag minns när vi, både Ulf, Ulf-Peter och jag, satt i bastun i Ljusne när förbundet hade kontoret där. Vi drack några öl och pratade om fisket och dess framtid i regionen. Jag märkte att både Ulf och Ulf-Peter ville driva på utvecklingen och vi var överens om att man skulle vara tvungna att kompetensutveckla fiskevårdsområdesföreningarnas förtroendevalda om vi skulle kunna komma framåt. Båda två var trevliga personer med ärliga viljor att nå framåt och jag uppskattade dem för det. Tyvärr har vi inte ens nått halvvägs med den utveckling som vi hoppades på och nu kan varken Ulf Pierrou eller Ulf-Peter Wichardt vara med att driva detta längre. De kommer att vara saknade av fiskesverige båda två.

Tidigare inlägg

Kallelse till Årsmöte 2018

Tid: 12 maj 2018 kl 09.30 Plats: Gästis i Grangärde Anmälan: Senast 8 maj till kansli( a)fiskevattenagarna.se Dagordning m.m. fås vid anmälan.  

Läs mer »

Grangärde fvof 2017 års Bronsfiskpristagare

Grangärde fvof blev vid årets Nobellunch utsedda till årets Bronsfiskpristagare för sitt arbete med att restaurera sina vatten och framgångsrikt drivit sina frågor i domstol gentemot kraftintressena inom området. Vid Nobellunchen hölls flera föredrag och diskussioner kring fisketillsyn.

Läs mer »